Hoe krijg je een gezond leven

Wellness producten

 

 

 

 

In de jaren zestig nam ze, onwillig om deel te nemen aan duikkits nadat ze ontevreden was geworden over haar eerste duik, een plaatsje in een plaatselijk kuuroord en bood gewoon aan om voor de kits te betalen. Later schreef ze: “Het maakte niet uit wie ervoor koos om aanwezig te zijn, of het een ziek persoon was of een gezond persoon, of men wilde dineren of tv kijken, of men televisie schuwde of ervan genoot, of men seks wilde of seks wilde, om gewoon het een of het ander te doen, men kon gewoon kiezen om aanwezig te zijn.”

Wie wil er nu niet naar een kuuroord, met of zonder duikuitrusting? Een gezond persoon. Een persoon die meer ontspannen wil zijn, of die gewoon verzorgd wil worden.

De meeste mensen die zich in het begrip wellness producten hebben verdiept, hebben al een bepaald idee van wat wellness betekent. Als we dit echter tot het logische uiterste doorvoeren, komen we uit op: Wellness producten gaat over: Individueel initiatief. Het individu dat om zichzelf heen draait. Een persoon die verantwoordelijk is voor zijn/haar daden. Een conceptueel goed idee, maar hoe past het in onze wereld? In onze wereld wordt wellness gezien als een optie. Het wordt gezien als een levensstijl optie. Een haalbare actie/beloning die de cyclus van iemand die ernaar streeft gezond te zijn, sluit. Daarom wordt wellness voortdurend nagestreefd; en kiezen steeds meer mensen voor verschillende plannen van dit “ene”. Is dit een winnende strategie? De Wereldgezondheidsorganisatie vertelt ons: “Overal, gedurende de hele geschiedenis van de beschaving, hebben mensen gesnakt naar een overvloed aan leven. Mensen zijn gezien als zwakke, zwakke, zieke, verwarde, of gekke mensen, die liever dood dan wijs zouden zijn. Mensen zijn ook gezien als sterke, sterke, betrouwbare en betrouwbare mensen, die liever levend dan dood zouden zijn. “Snapt u dat ook? Hoewel het leven zelf zeker een doel is voor iedereen, ook voor de sterke, betrouwbare en betrouwbare mensen, waarom laten zij zich dan leiden door deze ideeën in plaats van gebruik te maken van hun eigen initiatief? Dat komt omdat zijopathologischirst zijn. Dat betekent dat iemand, om sterk, krachtig, betrouwbaar enz. te zijn, moet slagen in de dingen op de juiste manier te doen. Door de dingen op de juiste manier te doen, leiden we onszelf naar onze eigen ondergang.

“Was het leven maar makkelijk.” Mensen met deze houding hebben meestal veel moeite om gezonde beslissingen te nemen. Wat zijn dan de alternatieven? Verstandig eten helpt wel. Gezond eten is waarschijnlijk het belangrijkste wat een mens kan doen. Het vermijden van alle voedingsmiddelen die niet goed zijn voor de gezondheid. Leren koken. Kennis en vaardigheden opdoen. Maar deze dingen kunnen worden bereikt zonder zich te wenden tot een online eBook. Hoe kan je dat bereiken zonder na te denken? Dat kan je zeker niet. Iets doen zonder na te denken vereist een mentale add gau zou kunnen helpen. Oefenen. Leren. Lezen. Leren. Lezen.

Lezen. Dat is wat ik graag doe. Lezen. Dat is wat ik leerde toen ik studeerde. Lezen helpt ons om ideeën en informatie te assimileren. Het houdt ons ook scherp. rictie en bitterheid in een wereld van verschuivend zand. Het houdt ons bij de les. Door te lezen voorkomen we dat we apathisch worden en ons elan verliezen. Lezen wordt ook wel de Grote Leraar genoemd. Ik hield van lezen. Altijd al. Samen met mijn liefde voor sport, las ik alles wat ik kon vinden. Toen ik eindelijk naar de universiteit ging, ontdekte ik dat ik een binnenkomende brief makkelijk mee kon nemen naar de slaapzalen. Ik maakte er ontzettend veel vrienden, en er was genoeg leesvoer voor mij beschikbaar. Ik las veel romans, kranten, tijdschriften en toen ik naar de universiteit ging, ontdekte ik dat er veel tijdschriften waren met wedstrijden en prijzen voor opmerkelijke afgestudeerden. Ik keek altijd naar de masthead in de booster en zag al die spellingspiraties en latijnse sorteringen in de artikelen. Ik dacht dat het een goed idee zou zijn om schrijver te worden, maar toen ontdekte ik dat ik leraar wilde worden. Ik wilde absoluut geen onderwijzeres worden. Er waren een paar lokale wedstrijden en Howard de leraar was er altijd als ik niet wilde studeren. Het idee om zijn hand te schudden voor een goed cijfer of gewoon te weigeren om zijn hand te schudden zette altijd een domper op onze vriendschap.

Op een zaterdagmorgen kwam ik beneden om Howard te ontmoeten. Hij zat aan de tafel met de drinkfontein naast hem. Hij wees er naar en zei “Dat is cool.” Ik zei “Je hebt gelijk, ik heb er nooit aan gedacht om af te koelen, ik deed gewoon het werk. Ik heb ook het water uit de drinkfontein laten lopen zodat ik het niet weer omhoog hoefde te halen.

Ik vroeg: “Hoe ben je van bier overgestapt op drinken?”

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.