(Sydney) – A Simple Concept

technische financiƫle grafiek op abstracte achtergrond van technologie - concept stockfoto's en -beelden

Sydney) – Dit is een heel eenvoudig concept dat moet worden toegepast op alle voertuigomgevingen. Wanneer een leerling-bestuurder verwacht een voertuig te besturen of een voertuig heeft bestuurd, is het zeer nuttig om twee bedieningspedalen te hebben (een om te remmen en een om van het gaspedaal te wisselen). Het helpt de bestuurder om constant op de hoogte te zijn van zowel de snelheid als de hoeveelheid tractie/bandenspanning. Aangezien het uit een bocht komen krachten in zowel de richting als de hoeveelheid kracht met zich meebrengt, moeten het gaspedaal en de rem worden gebruikt om te coördineren. Ook wanneer gezichten in garages en op de snelweg worden gemaakt, moet u mogelijk een andere hand aan het stuur hebben terwijl u op de handrem pompt om het voertuig te besturen. Voeg daarbij het onvermijdelijke feit dat het een rijvaardigheid is – en je voegt aan de mix een veelvoud aan voetpedalen toe (twee pedalen voor elke draai aan het stuur), de beschikbaarheid van welke voetpedalen je gebruikt en tot slot de waarheid dat voetpedalen steeds vaker worden gebruikt. Het is dus inline dat we ons bewust moeten zijn van hoe ze worden gebruikt en de follow-up ervan, wat betekent dat als we trainen om met twee pedalen te rijden, zelfs als ze worden vervangen door één voor hiel en teen, we op de weg zullen zijn veiliger naast dat we onze sommen kunnen maken en minder fouten kunnen maken. Het is dus het juiste moment om onszelf te vernederen voordat we zelfs maar onze sloten gaan draaien… Het is dus inline dat we ons bewust moeten zijn van hoe ze worden gebruikt en de follow-up ervan, wat betekent dat als we trainen om met twee pedalen te rijden, zelfs als ze worden vervangen door één voor hiel en teen, we op de weg zullen zijn veiliger naast dat we onze sommen kunnen maken en minder fouten kunnen maken. Het is dus het juiste moment om onszelf te vernederen voordat we zelfs maar onze sloten gaan draaien… Het is dus inline dat we ons bewust moeten zijn van hoe ze worden gebruikt en de follow-up ervan, wat betekent dat als we trainen om met twee pedalen te rijden, zelfs als ze worden vervangen door één voor hiel en teen, we op de weg zullen zijn veiliger naast dat we onze sommen kunnen maken en minder fouten kunnen maken. Het is dus het juiste moment om onszelf te vernederen voordat we zelfs maar onze sloten gaan draaien…

(Bron: The Age-going slimmer)

Meest recent over de afspraken

Ik heb net gezien hoe thoughtOVER een paar minuten van mijn leven ingekocht heeft en ik ben helemaal niet verrast. Hoe vaak hebben we niet bedacht dat een whiplash, gebroken ribben, blessures aan de knie-oriquette niet echt het gevolg zijn van een ongeval.

1. Minderjarig en uitgesteld vertrek.

Twee populaire redenen zijn dat kinderen per ongeluk worden opgeladen wanneer ze uit een voertuig stappen en de struiken in rennen. Eigenlijk komt dit scenario heel vaak voor en komt het maar al te vaak voor in de beroepsbevolking. Iedereen heeft een mobiele telefoon en/of laptop bij zich en leent de auto van een vriend. Als gevolg hiervan is het gebruikelijk om te weten dat kinderen op de achterbank zitten en is het gebruikelijk dat de ouders schreeuwen "Nee PT, je kunt hier niet komen!" en "Je kunt dat ding niet op die stoel zetten!" en allemaal wijzend op het beledigende bezit.

De realiteit is dat kinderen slim genoeg zijn om te weten dat ze de deur zelf kunnen openen. Ze weten dat ze de deur vanaf de passagiersstoel kunnen openen tijdens het rijden in de ambulance of zelfs tijdens het wachten bij de bushalte. Het sleutelwoord hier is passagiers. Auto's zijn zo ontworpen dat de achterpassagier zelden gevaar loopt voor verwondingen. Door verwondingen vallen ze voorover in de armen of de zijkant van de stoel. Vooral jonge mannelijke bestuurders zijn gevaarlijk en de verwachting is dat de volwassenen in de auto meer verantwoordelijkheid nemen.

2. De wegruimte delen.

It seems that we've done a complete 180 degree turn on the understanding of safety. We understand that it's not simply a matter of slowing down as everyone watching the road ahead. To share the road we must obey the rules of the road. I may not like it but that's exactly what I think about nearly all road issues.

The understanding of road safety that I articulated above is conditional on the respect for the rights of others. It is not simply a matter of obeying the rules of the road. There is an understanding that there are certain stipulations that everyone should follow and everyone should follow them quickly. The right of way is not a right of virtue.

In a caculated area or situation where two vehicles negotiate a curve together and one decides to take a different route, it is expected that they will take the same path. If they do not interact at the same time it creates a dangerous situation.

3. Mobile phones.

clinging to our phones or having conversations while driving is beyond irresponsible. In many instances it is just as dangerous as using a cell phone. In many states it is now against the law to talk or text using a hand-held device. There are other dangers on the road like drinking and driving. For example, if you drink and drive you are placing you and anyone in your car in danger. An app for your phone that alerts you when you are driving Drunk! Check out Founded Rights for mobile.

4. Texting while driving

Zelfs voor een fractie van een seconde je ogen van de weg afhouden, is als het overhandigen van een wapen aan een gangster aan de bar. Elke seconde dat je ogen van de weg zijn, neemt je potentiële schade toe. Sms'en is vooral gevaarlijk als het gaat om ontmoetingen op de weg; vooral klapbanden en gekantelde vrachtwagens.

"6:00 uur tot 8:00 uur – zijn dit niet gewoon de slechtste dagen van de dag voor ongelukken?"

Leave a Reply

Your email address will not be published.